Cabinet de Psihoterapie si Testari Psihologice   

Cabinet de Testari Psihologice Timisoara

In lumea moderna, testarea psihologica a devenit o cerinta consecvent necesara in cele mai diverse domenii. Astazi, oamenii nu se mai mira atunci cand la incropirea vreunui dosar de angajare, ori la obtinerea unor certificate speciale, cineva le spune ca au nevoie de un aviz psihologic. Auzim mereu cate un vecin care cauta un cabinet psihologic pentru ca fiul sau doreste sa-si achizitioneze o masina sau o motocicleta si are nevoie de „testu’ psiho”, sau pe cineva care, pentru a obtine permis de arma de vanatoare, trebuie mai intai sa treaca pe la psiholog si mai apoi sa-si petreaca timp in natura.

In acest sens, munca de examinare ofera psihologului ocazia de a intalni o gama importanta de preocupari, care ii poate incita interesul spre a-si folosi calitatile intelectuale, organizatorice sau comportamentale intr-un mod inedit. Exista psihologi care si-au transformat profesia in pur comert, si care sunt prea putin interesati de calitatea lor umana si profesionala, si puteti intalni psihologi examinatori in adevaratul sens al cuvantului. Ei sunt cei care isi fac timp zi dupa zi pentru fiecare dintre doritori, sunt cei care se joaca cu cifre, litere, cuvinte, care descifreaza profile de personalitate, care se bucura alaturi de clienti de reusita de a trece cu foarte bine o testare anume.
Aceasta experimentare iar si iar, ne face dupa un timp considerabil sa nu mai vedem testarea ca pe o chestiune plictisitoare, de rutina, uneori prea stresanta sau obositoare, constrangatoare pentru cel examinat. Cu timpul, psihologul incepe sa se simta in largul lui sa faca glume pentru a destinde atmosfera in sala de testare, reuseste sa nu mai fie frustrat de atitudinea ceva mai nepotrivita a unui tip mai nervos, iar cel examinat poata sa simta ca este tratat cu bunavointa; asa, el are sanse sporite sa lase la usa problemele si emotiile nejustificate, si sa arate care este adevaratul sau nivel de dezvoltare.

Nu toti adresantii asteapta doar sa primeasca o hartiuta pe care sa scrie „apt psihologic”. Am intalnit adesea oameni cu adevarat curiosi de ceea ce pot, care s-au supus cu interes unei astfel de experiente, si a caror privire era in final plina de satisfactie.

Prin urmare, cred ca nu ar avea rost sa-i privez pe cei cu care lucrez de acest tip de intalnire cu propriile lor aptitudini. La sfarsitul testarii psihologice, cu buletinul in buzunar si cu ochelarii de vedere pe nas, unul sau altul dintre ei va putea confirma faptul ca in cabinet nu a pierdut nici pe departe timpul.

   


   

Home

Psihoterapie
Prezentare
Elogiu hipnoterapiei
Teorie
Psihoterapie individuala
Psihoterapie de cuplu

Testari psihologice
Prezentare
Examinari

Competente

Legaturi utile

Contact

   

    
Sitemap - Copyright © 2009-2013 EgoTonic - Special thanks to www.Ceai-Verde.ro