Cabinet de Psihoterapie si Testari Psihologice



   

Psihoterapie individuala

Situatiile de viata cu care intra clientii in cabinetul de terapie sunt diversificate. Insiruirea in acesta sectiune a problematicilor pe care le abordez zilnic in terapie nu ar face decat sa excluda involuntar unele aspecte, fiind dificil de enumerat cu exactitate absolut toate nuantele. De aceea ma rezum , pentru o linie directoare generala, la a etala unele dintre cele mai frecvente tipuri de situatii terapeutice ce au facut in ultimii ani subiectul intalnirilor mele cu clientii, fara a detalia unghiurile de finete ale acestora:

  • Travaliul doliului (divort, despartire, pierderea partenerului prin deces, abandon)
  • Tulburare de tip psihopatologic (obsesiv compulsiva, afective, etc)
  • Comportamente autoagresive si tentative suicidare
  • Anxietate si atacuri de panica, fobii
  • Depresie
  • Probleme neurologice
  • Stres posttraumatic
  • Tulburari de comportament alimentar
  • Neoplasm

In psihoterapia individuala, asa cum arata si denumirea, se lucreaza cu o singura persoana, si anume cea care se adreseaza terapeutului. Doar la cererea clientului ori atunci cand, ivindu-se ca o necesitate a desfasurarii procesului terapeutic, psihologul propune si clientul isi da acceptul, poate fi invitata in una sau mai multe sedinte o terta persoana semnificativa din viata acestuia, totul derulandu-se in baza principiului confidentialitatii.

Psihoterapia individuala cere ca intreg demersul terapeutic, pornind de la prima si pana la ultima intalnire, sa fie unul personalizat, cum s-ar spune, croit ca o haina care sa vina potrivit clientului din cabinet si numai lui, haina ce nu se poate face utilizabila intr-un alt caz, cu o alta persoana.

Se poate intampla ca uneori, doua povesti de viata a doua persoane diferite pot comporta la o prima ascultare unele similitudini, sau atunci cand simptomatologia pare cumva asemanatoare de la un caz la altul. Fara exceptie insa, la o a doua imediata sondare si la aprofundarea problemelor, se constata ca, in absolut toate conditiile, notele specifice fiecarui om implica marile diferente ce constituie de fapt natura abordarii individualizate.

De aceea nu se poate prescrie o reteta fixa, general aplicabila tuturor persoanelor care de exemplu trec printr-un divort, sau tuturor care sufera de depresie, sau sunt anxietate de mari responsabilitati profesionale, etc...

Sedintele de psihoterapie individuala isi fac loc si in curele de psihoterapie de cuplu.

In cadrul cabinetului, durata unei sedinte de terapie individuala este de 50 de minute.

   


   

Home

Psihoterapie
Prezentare
Elogiu hipnoterapiei
Teorie
Psihoterapie individuala
Psihoterapie de cuplu

Testari psihologice
Prezentare
Examinari

Competente

Legaturi utile

Contact

   

    
Sitemap - Copyright © 2009-2013 EgoTonic - Special thanks to www.Ceai-Verde.ro